AktualityArchiv akcí SPV

Konference Školní stravování 2019 – Archiv prezentací

Zahájení konference – MUDr. Petr Tláskal, CSc. (předseda Společnosti pro výživu)

Současnost a budoucnost školního stravování – Mgr. Vít Krčál (MŠMT ČR)

Bezpečnost práce ve školských stravovacích zařízeních – Mgr. Eva Dvořáčková (ČMOS Praha)

DPH ve školních jídelnách
Ing. Pavel Fencl (VIS Plzeň)

Kontrolní činnost České školní inspekce ve školních jídelnách – Ing. Renata Skutková (Česká školní inspekce)

Pracovní právo ve školním stravování
Ing. Petra Zukalová (KÚ Jihomoravského kraje)

Školní obědy vyžadují aktualizaci hodnocení i výživových norem, jinak se situace nezlepší
prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., RNDr. Irena Řehůřková, Ph.D., a kol. (Státní zdravotní ústav Brno)

Loga a známky kvality na potravinách v ČR, co nám garantují a jak se v nich vyznat – Ing. Jan Pivoňka, CSc. (VŠCHT Praha)

Reformulace potravin, jaký má smysl
RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D., Mgr. Markéta Chýlková (Potravinářská komora ČR)

Zdravotní aspekty dětské obezity
MUDr. Bohuslav Procházka (OSPDL)

Vliv výživy na rozvoj obezity v různých fázích vývoje dítěte – MUDr. Petr Tláskal, CSc. (předseda Společnosti pro výživu)

Psychologický přístup k výživě obézního dítěte
Mgr. Jana Divoká (STOB)

50 odstínů špeků aneb přístup k léčbě obézních dětí v Dětské léčebně Křetín
MUDr. Kateřina Bednaříková, Markéta Bednaříková, Dis., Mgr.Jarmila Prudíková JDL (Dětská léčebna Křetín)

Potenciální mikrobiologické riziko přípravy potravin pro školní stravování
Ing. Eva Šviráková Ph.D. (VŠCHT Praha)

Aditiva v potravinách
prof. Ing. Jana Dostálová CSc. (VŠCHT Praha)

Byliny, koření a jejich využití ve školním stravování
Eva Elvíra Chocenská (Thomayerova nemocnice)

Polotovary a pokrmy z klíčených luštěnin
Ing. Milan Houška, CSc., Ing. Pavla Novotná (VÚPP Praha), Ing. Natálie Pečenková (ČZU Praha), Ing. Ilona Ošťádalová (Kalma k.s, Sviadnov), prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (FPBT VŠCHT Praha)

Prebiotika, probiotika, postbiotika a jejich význam ve výživě dítěte
MUDr. Jan Boženský (nemocnice Vítkovice)

Sýry a jejich význam ve výživě
Ing. Jiří Kopáček, CSc. (Českomoravský svaz mlékárenský)

Školní stravování z pohledu školského ombudsmana
PaedDr. Ladislav Hrzal (MŠMT)

Dětská chuťovka v praxi
Ing. Josef Sléha, CSc. (SYMPEX GROUP, s.r.o.)

Bezlepková dieta po 20ti letech, databáze potravin bez lepku
Ing. Jana Rysová, Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (VUPP, Potravinářská komora ČR)

Dietní stravování z pohledu vedoucí školní jídelny
Jitka Uhlíková (ZŠ Táborská, Praha 4)

Ohlédnutí za 100 lety v ČR – akce školních jídelen věnované tomuto výročí
Olga Johanidesová (KÚ Vysočina)

Mýty obecně se zaměřením na mléko
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT Praha)

Tuky, mýty a poplašné zprávy
Doc. Ing. Jiří Brát, CSc.

Půsty a jejich modifikace, detoxikace a jiné metodiky ve výživě – MUDr. V. Kunová, MUDr. P. Tláskal, CSc.