Tempeh je potravina na bázi sóji (podobně jako tofu) s vyšším obsahem bílkovin i tuků, ale s nízkým množstvím sacharidů.
V jídelníčku vegetariánů a veganů může být vhodnou náhradou masa, protože aminokyselinové složení sóji je v rámci rostlinných potravin jedno z nejlepších.
V jídelníčku vegetariánů a veganů může být vhodnou náhradou masa, protože aminokyselinové složení sóji je v rámci rostlinných potravin jedno z nejlepších.
Vyrábí se ze sóji za použití fermentačního procesu (obsahuje probiotické bakterie). Oproti tofu má vyšší energetickou hodnotu.Tempeh obsahuje nutričně významné množství železa a vápníku.
Pro první zkušenost s touto potravinou je vhodnější (přístupnější) jeho zauzená forma. Nemusí se nijak tepelně upravovat, stačí položit plátky uzeného tempeh na pečivo nebo na dušenou zeleninu.
ABCDEFGHChIJKLMNOPQRSTUVZ





Staňte se
pojďte na
přečtěte si
objednejte
prevence dětské obezity