AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 2/2022

časopis Výživa a potraviny – 2/2022

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Mlčochová, V.:
Kouření a výživa v souvislostech

Fiala, J.:
Metodika prevence dětské obezity se zaměřením na rodinu

Fried, J.:
Znáte ovoce kiwi?

Rozhovor se Zuzanou Derflerovou Brázdovou

Vlková, E., Horáčková, Š., Krausová, G., Neužil Bunešová, G., Hyršlová, I., Zdeňková, K., Demnerová, K., Modráčková, N., Dráb, V., Kavková, M.:
Současné možnosti ověřování kvality probiotických doplňků stravy

Kudlová, E.:
Živiny potenciálně nedostatkové v rostlinné stravě a jejich možné rostlinné zdroje


FROM THE CONTENTS

Mlčochová, V.:
Smoking and nutrition in context

Fiala, J.:
Methodology of childhood obesity prevention with a focus on the family

Fried, J.:
Do you know kiwi?

Interview with Zuzana Derflerová Brázdová

Vlková, E., Horáčková, Š., Krausová, G., Neužil Bunešová, G., Hyršlová, I., Zdeňková, K., Demnerová, K., Modráčková, N., Dráb, V., Kavková, M.:
Current possibilities of verifying the quality of probiotic food supplements

Kudlová, E.:
Potentially deficient nutrients in plant diets and their possible plant sources


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2022

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2022OBSAH


Co vše musí nutriční terapeutka zvládat, aby ustála roli ve školce
Low-FODMAP dieta a její rizika
Vymýtání mýtů kolem laktózy
Vedoucí školní jídelny Stanislava Poláková: Děti mají možnost podílet se na skladbě jídelníčku
Jakou roli hraje spánek na nadměrnou tělesnou hmotnost?
Recepty
Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování – 1. část
Jak vám chutnalo?
Systém školního stravování ve Velké Británii
Kniha receptů
Rozhovor s Ing. Jiřím Pláničkou