Výživa a potraviny – 1/2015

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH

Prchalová, J., Rajchl, A.:
Kvalita stolních hořčic na českém trhu

Balík, J., Soural, I., Híc, P., Tříska, J., Vrchotová, N., Moos, M., Houška, M., Landfeld, A., Strohalm, J., Novotná, P.:
Příprava a hodnocení hroznového moštu se zvýšeným obsahem lignanů

Havlík, J.:
Vietnamská kuchyně (2. část)

Štiková, O., Sekavová, H.:
Vývoj poptávky, spotřeby potravin a finančního hospodaření v jednotlivých typech domácností ČR

Doležal, M., Ilko, V., Šarman, L.:
Lněný olej jako dopiněk stravy

Dvořák, L., Teplá, J., Sýkora, V., Jůzl, M., Šustová, K.:
Panýr — jihoasijská specialita


Zpravodaj pro školní stravování – 1/2015

ob201501zOBSAH

Rok velkých výročí i pro školní stravování

Prof. MVDr. Ing. T. Komprda CSc.
Biopotraviny ve školním stravování

Je zakázán ve školním stravování vývar z kostí? NENÍ, ALE

Konvenience ve školním stravování – dobrý sluha, zlý pán 

Jak se stravují děti na zámku v Říčanech u Prahy

Soutěž o nejlepší školní oběd 2015

Zájem o kurz „Hravě žij zdravě“ se přesunuje do Čech

Postřehy z mezinárodní konference „ZDRAVÉ STRAVOVÁNI VE ŠKOLÁCH“

Projekt, v němž jsme si ověřili, co v praxi znamená stravování a jeho příprava na základní škole (při snaze o optimalizaci stravování podle platných odborných požadavků)

Křest Almanachu 

První historické setkání kontrolních a metodických pracovníků školního stravování 

300 let od otevření 1. kavárny v Čechách (1714-2014)