AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa, potraviny a zdraví – 5/2025

časopis Výživa, potraviny a zdraví 5/2025

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Jiné možnosti jak získat časopis

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Kaderková, N., Bouzek, P., Hrubá, M.:
Nutriční gramotnost v praxi: jak se Češi rozhodují při výběru tuků a olejů

SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU SLAVÍ 80 LET– osm desetiletí odbornosti, prevence a podpory zdravého životního stylu

Kosťuková, M., Langová, L.:
Role marketingu v udržování paradoxu masa

Michalová, I., Šíma, P.:
Doplněk stravy versus léčivý přípravek

Chmelová, Š., Lovětínská, N.:
Studie preferencí konzumace mléka a mléčných výrobků u dětí ve věku 14 -15 let

Kováříková, E.:
Probiotika, prebiotika, postbiotika, parabiotika – najdeme je v potravinách?


FROM THE CONTENTS

Kaderková, N., Bouzek, P., Hrubá, M.:
How Czechs Decide on Fats and Oils

NUTRITION SOCIETY CELEBRATES 80 YEARS – eight decades of expertise, prevention and support of a healthy lifestyle

Kosťuková, M., Langová, L.:
The role of marketing in sustaining meat paradox

Michalová, I., Šíma, P.:
Dietary supplement versus medicinal product

Chmelová, Š., Lovětínská, N.:
Study of milk and dairy product consumption preferences in children aged 14-15 years

Kováříková, E.:
Probiotics, prebiotics, postbiotics, parabiotics – can we find them in food?


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2025

Zpravodaj pro školní a dietní stravování 5/2025OBSAH


Úvodník
Intuitivní stravování – s respektem k vlastnímu tělu a jeho potřebám
Jak si vychutnat cuketu i další tykvovitou zeleninu bez hořkých (kukurbitacinových) obav
Vliv koření a některých druhů zeleniny na krevní tlak
Celozrnné cereální výrobky a jejich využitelnost ve školním stravování
Mladá univerzita Waldviertel-Vysočina opět úspěšně propojila mladé z Česka i Rakouska
Recepty
30. ročník bramborářského semináře v Havlíčkově Borové přilákal přes dvě stě návštěvníků. K vidění bylo 209 odrůd brambor
Brambory a zase brambory
Kdo to ví, odpoví. Co je to yuzu? Asijský citrus, který dobývá svět
Stipendijní studijní stáž pracovníků školních jídelen Pardubického kraje na Slovensku – Prešovský samosprávný kraj
Kde se dobře vaří, tam se dobře daří Pacovská školní jídelna: příklad moderního stravovacího provozu
Hygienická rada – Na co si dát v kuchyni pozor aneb na co se zaměřuje hygiena