Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH
Jiné možnosti jak získat časopis
Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.
OBSAH
Kaderková, N., Bouzek, P., Hrubá, M.:
Nutriční gramotnost v praxi: jak se Češi rozhodují při výběru tuků a olejů
SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU SLAVÍ 80 LET– osm desetiletí odbornosti, prevence a podpory zdravého životního stylu
Kosťuková, M., Langová, L.:
Role marketingu v udržování paradoxu masa
Michalová, I., Šíma, P.:
Doplněk stravy versus léčivý přípravek
Chmelová, Š., Lovětínská, N.:
Studie preferencí konzumace mléka a mléčných výrobků u dětí ve věku 14 -15 let
Kováříková, E.:
Probiotika, prebiotika, postbiotika, parabiotika – najdeme je v potravinách?
FROM THE CONTENTS
Kaderková, N., Bouzek, P., Hrubá, M.:
How Czechs Decide on Fats and Oils
NUTRITION SOCIETY CELEBRATES 80 YEARS – eight decades of expertise, prevention and support of a healthy lifestyle
Kosťuková, M., Langová, L.:
The role of marketing in sustaining meat paradox
Michalová, I., Šíma, P.:
Dietary supplement versus medicinal product
Chmelová, Š., Lovětínská, N.:
Study of milk and dairy product consumption preferences in children aged 14-15 years
Kováříková, E.:
Probiotics, prebiotics, postbiotics, parabiotics – can we find them in food?
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2025
OBSAH
Úvodník
Intuitivní stravování – s respektem k vlastnímu tělu a jeho potřebám
Jak si vychutnat cuketu i další tykvovitou zeleninu bez hořkých (kukurbitacinových) obav
Vliv koření a některých druhů zeleniny na krevní tlak
Celozrnné cereální výrobky a jejich využitelnost ve školním stravování
Mladá univerzita Waldviertel-Vysočina opět úspěšně propojila mladé z Česka i Rakouska
Recepty
30. ročník bramborářského semináře v Havlíčkově Borové přilákal přes dvě stě návštěvníků. K vidění bylo 209 odrůd brambor
Brambory a zase brambory
Kdo to ví, odpoví. Co je to yuzu? Asijský citrus, který dobývá svět
Stipendijní studijní stáž pracovníků školních jídelen Pardubického kraje na Slovensku – Prešovský samosprávný kraj
Kde se dobře vaří, tam se dobře daří Pacovská školní jídelna: příklad moderního stravovacího provozu
Hygienická rada – Na co si dát v kuchyni pozor aneb na co se zaměřuje hygiena





Staňte se
pojďte na
přečtěte si
objednejte
prevence dětské obezity