Výživa a potraviny – 6/2011

OBSAH

Hanušová, J., Němečková, I.:
Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin

Rajchl, A., Ševčík, R., Čížkova, H., Jodasová, A., Voldřich, M.:
Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně

Ostrý, V.:
Potraviny nového typu – část 1

Kučerová, J.:
Historie pekařského oboru a jeho současné postavení v České republice

Kunešová, M., Drbohlav. J., Roubal, P., Gojová, M.. Tvrzická, E., Hlavatý, P, Hainer, V., Hlavatá, K.:
Účinek jogurtu obohaceného polynenasycenými mastnými kyselinami řady n-3 v redukčním režimu u obézních žen

Karpíšková. R.:
Máme se obávat baktérií Escherichia coli?

Štiková, O.:
Dlouhodobý vývoj obchodu s potravinářským zbožím


FROM THE CONTENT

Hanušová, J., Němečková, I.:
Whey proteins as a raw material for production of functional foods

Rajchl A., Ševčík, R., Čížková, H., Jodasová, A., Voldřich, M.:
Plum butter or black gold of our cuisine

Ostrý, V.:
Novel Food – part 1

Kučerová, J.:
History of baking industry and its current status in the Czech Republic

Kunešová, M., Drbohlav. J.. Roubal, P., Gojová, M., Tvrzická, E., Hlavatý, P., Hainer, V. Hlavatá, K.:
Effect of n-3 polyunsaturated fatty acids enriched yoghurt in weight reduction of obese women

Karpíšková, R.:
Should we be afraid of bacterium E. coli?

Štiková, O.:
Long-term development of foodstuff market


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 6/2011

ob201106OBSAH

Sladký život našich dětí

Výročí roku 2011

Zelenina po celý rok – podzim

Interakce rodiny, školy a dalších subjektů při zajišťování dietní výživy

Vánoční polévky

Inspirujte se šedesáti normovanými recepty pro školní jídelny

„Sladký“ život dětí v mateřských školách v Moravskoslezském kraji

Nejlepší školní jídelna na Moravě roku 2011

Diplom

„SAPERE – vědět, jak žít“

Sójové maso