Výživa a potraviny – 5/2011

OBSAH

Šalaková, A., Nehyba, A., Drbohlav, J., Budínský, P.:
Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene Enterococcus faecium

Hyánek, J.:
Aktivní vitamin B12 (holotranskobalamin) a diagnostický význam jeho stanovení

Dostálová, J., Šípková, A.:
Sójové nápoje

Ostrý, V.:
Identifikace nebezpečí plísní v potravinách

Kejmarová, M., Němečková, I., Roubal, P., Gabrovská, D., Průchová, J., Strohalm, J., Laštůvková, K.:
Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy

Kopec, K.:
Jakost ovoce a zeleniny v globalizovaném trhu

Stávková, J.:
Je to sladké a cukr to není – STEVIE

Perlín, C., Dostálová, J.:
Potravinové mýty jako informační škodná

Pokorná, J.:
Káva a její účinek na konzumenta


FROM THE CONTENT

 

Šalaková, A., Nehyba, A., Drbohlav, J., Budínský, P.:
Fermented milk produkt containing probiotic strain Enterococcus faecium

Hyánek, J.:
Active vitamin B12 (holotranscobalamin) and the diagnostic significance of its determination

Dostálová, J., Šipková, A.:
Soya drinks

Ostrý, V.:
Hazard identification of microfungi in foodstuffs

Kejmarová, M., Němečková, L, Roubal, P., Gabrovská, D., Průchová, J., Strohalm, J., Laštůvková, K.:
Vegetables juices somewhat otherwise. Fermented vegetables juices

Kopec, K.:
Fruit and vegetable quality in the globalized market.

Stávková, J.:
Its sweet but isnt‘ sugar – STEVIA

Perlín, C., Dostálová, J.:
Food myths as an information vermin

Pokorná, J.:
Coffee and its effect on the consumer


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 5/2011

ob201105zOBSAH

Vážení čtenáři

Vážený pane ministře

Návrh na novelizaci vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování

Aktuálně o požadavcích na dodržování hygienických opatření

Připomínky k financování školství v roce 2011

Jsou prázdniny překážkou v práci?

Jak postupovat při odstraňování nedostatků ve školní jídelně po odchodu České školní inspekce

Seznamte se s finalisty soutěže O nejlepší školní oběd

Konference – školní stravování – Pardubice 2011