Výživa a potraviny – 4/2014

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH

Štiková, O.:
Vývoj celkové spotřeby potravin a nápojů v uplynulých 20 letech (1992-2012)

Stávková, J.:
Výživa romské populace

Fiala, J., Sochor, O., Pluháček, Z.:
Jak moc se u nás pije? (Alkohol v centru Jižní Moravy)

Dostálová, J.:
Olivový olej

Jelínek, M.:
Zdravotní výhody lupiny

Houška, M., Tříska, J., Balík, J., Landfeld, A., Novotná, P., Vrchotová, N., Híc, P.:
Sledování změn obsahu resveratrolu ve slupkách bobulí a moštech z vybraných druhů révy vinné ošetřené UV zářením

Brát, J.:
Mýty a fakta o glutamátu


FROM THE CONTENTS

Štiková, O.:
The total consumption of food and beverages in the past 20 years (1992-2012)

Stávková, J.:
Dietary habits of ethnic Romany people

Fiala, J., Sochor, O., Pluháček, Z.:
How much do we drink? (Alcohol in the center of South Moravia)

Dostálová, J.:
Olive oil

Jelínek, M.:
Nutritional and Health Benefits of Lupine

Houška, M., Tříska, J., Balík, J., Landfeld, A., Novptná, P., Vrchotová, N., Híc, P.:
Observation of changes of resveratrol content in balt skins and juices prepared from grapes of selected sorts of vine treated by UV radiation 

Brát, J.:
Myths and facts about glutamate


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 4/2014

ob201404zOBSAH

Nekonečný boj s větrnými mlýny

Brazilská kuchyně v rytmu 20. MS ve fotbale

Závěrečné slovo k oslavám 50. Výročí systému školního stravování v ČR

Podrobněji k požadavkům na označování

Zdravější školní stravování v Senátu ČR

Problematika naplňování vize Skutečně zdravé školy ve školních jídelnách

Oznámení o školení pro školní jídelny

Alergeny — informování o alergenech ve stravovacích provozech

Stravování v Kalifornii II