Výživa a potraviny – 3/2004

OBSAH

Petr, J.:
Čirok zrnový pro
bezlepkovou dietu

Málková, I.:
Kognitivně behaviorální přístup k terapii obezity aplikovaný v kurzech snižování nadváhy v České republice

Pekárková, E.:
Lilek vejcoplodý

Zloch, Z.:
Novější pojetí zdravotního významu vlákniny

Pospíšil, Z.:
Co nás zajímá o ptačí chřipce

Prugar, J.:
Vítané i nevítané substance v léčivých a kořeninových rostlinách

Dostálová, J.:
Mýtus rostlinných tuků


SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ

Sedláčková, H.:
Jídelní lístek jako vizitka podniku


Šíma, P., Turek, B., Richter, J.:
Nové přístupy ve výživě obyvatelstva v 21. století: imunonutrice, ekonutrice a ekoimunonutrice

Hrabě, J., Buňka, F.:
Hotové pokrmy pro obojové dávky potravin II

Turek, B.:
Východiska k tvorbě výživových doporučených dávek


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj školního stravování – 3/2004

ob200403zOBSAH

Úcta k hodnotám – Jakým a proč?

Jaké změny nám přináší nová „hygienická“ vyhláška

Pitný režim školního dítěte

Vitamin K – známe ho?

Nápoje ve školní jídelně a ve škole

Novinky v legislativé

Nová ustanovení v zákoníku práce

Sýry ve školním stravování

Technologie přípravy pokrmů dnes – VIII

Z nových knih

Dopisy

Thajská kuchyně