Výživa a potraviny – 2/2014

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH:

Kapounová, Z., Matějová, H.:
Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) u dětí I. – zdravá snídaně nebo sladká pochoutka?

Necidová, L.:
HACCP – aktuální normativní a legislativní předpisy a jejich vývoj

Němečková, I.:
Modifikovaný kukuřičný škrob a bifidobakterie v jogurtech

Makovický, P., Pécsiová, K., Nagy, M., Poráčová, J., Mydlárová-Blaščáková, M., Zahatňanská, M., Bernátová, R., Kotosová, J., Sedlák, V.:
Pilotný výskum pitného režimu u detí predškolského veku

Havlík, J., Volštátová,T.:
Mléko jako potravina v těhotenství a při kojení

Urban, M., Syrovátka, J.:
Cider – ovocný fermentovaný nápoj

Kovařík, F., Rajchl, A.:
Minimálně opracované ovoce – nový druh výrobku v našich obchodech

Brát, J.:
Výživová doporučení pro Skandinávii

Šubrtová, M., Matějová, H.:
Je reálné snížit příjem sodíku v české populaci na doporučené množství?


Příloha: receptury pokrmůPříloha: receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 2/2014

ob201402zOBSAH:

Mediální kampaň proti školnímu stravování

Program konference – Školní stravování 2014

Prostředí kuchyně ovlivňuje spokojenost zaměstnanců i strávníků

Pravidla soutěže o Nejlepší školní oběd 2014

Otevřený dopis o školním stravování ministerstvům

Odpověď MŠMT na otevřený dopis

Odpověď MZ na otevřený dopis

Rébus na školním talíři? Asi jen pro někoho

Ad „Rébus na školním talíři“

Oslavy 50. výročí školního stravování

70. výročí patentu na balení tekutin do nápojových kartonů