Výživa a potraviny – 1/2014

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH

Stránský, M.:
Nové referenční hodnoty DACH pro příjem živin

Štiková, O., Mrhálková, I.:
Vývoj a analýzanutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR

Doležal, M., Dostálová, J., Švehlová, A., Voldřichová, J.:
Složení mastných kyselin tuku v müsli tyčinkách a jeho nutriční hodnocení

Neradová, E., Čižková, H., Rajchl, A., Šnebergrová, J., Bahtinur Kapci, Voldřich, M.:
Nutriční složení plodů a výrobků z aronie

Dostálová, J., Doležal, M., Revenco, D., Brát, J.:
Složení mastných kyselin tuku ve výrobcích používaných jako pomazánka

Jůzl, M.:
Význam vzhledu a barvy nejen v potravinářství

Bursová, Š., Necidová, L., Janštová, B.:
Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 1/2014

ob201401zOBSAH

Ohlédnutí, tentokrát opravdu důsledně

Pandemie obezity a školní automaty na limonády a sladkosti ve vybraných zemích

Nepravdy a mýty o hypermarketových rajčatech

Historické zamyšlení k 50. výročí školního stravování

Poplašné zprávy o chlebu opět v našich e-mailech

Antioxidanty v ovoci a zelenině – jak správně naplnit spotřební koš

Ochraňte své ohrožené děti!

Úprava pracovnělékařských prohlídek s účinností od 1. 4. 2013