Tematická konference Potraviny zdraví a výživa 2018

XXXIX. ročník konference
Podtitul: Bílkoviny

Termín akce:
STŘEDA 25. dubna 2018 (registrace 9:00-9:30)

Místo konání:
Praha
konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2

Pořadatel:
Společnost pro výživu

Moderátoři:
MUDr. Petr Tláskal, CSc.; Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Program:

  • Úvod – Aktivity Společnosti pro výživu
  • Novinky v potravinářské legislativě a aktuality z Úřadu pro potraviny
  • Programy PK ČR k reformulacím receptur potravin
  • Bílkoviny – úvod do problematiky
  • Vývoj vlastní produkce hlavních zdrojů bílkovin v ČR
  • Význam esenciálních aminokyselin v metabolických procesech organismu
  • Vysoko bílkovinná dieta v metabolismu sportovců
  • Alergie na bílkoviny potravin
  • Bílkovina a alternativní způsoby výživy
  • Půstem  k těžké proteino-energetické malnutrici
  • Obsah a kvalita bílkovin v potravinách a jejich změny při přípravě pokrmů
  • Dusíkaté látky jako prekurzor procesních kontaminantů
  • Využití bílkovin jako funkčních složek potravin
  • Příklady falšování a náhražek bílkovin v průmyslové výrobě
  • Moderní trendy – proteinové inženýrství