Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2018 – Bílkoviny – Archiv prezentací

Aktivity Společnosti pro výživu
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu)

Novinky v potravinářské legislativě a aktuality z Úřadu pro potraviny
Ing. Jitka Götzová (Ministerstvo zemědělství ČR)

Programy PK ČR k reformulacím receptur potravin, abstrakt
Mgr. Markéta Chýlková, RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. (Potravinářská komora ČR)

Bílkoviny – úvod do problematiky
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu)

Vývoj vlastní produkce hlavních zdrojů bílkovin v ČR
Ing. Jan Záhorka (Agrární komora ČR)

Obsah a kvalita bílkovin v potravinách a jejich změny při přípravě pokrmů – abstrakt
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

Moderní trendy – Hmyz zdroj bílkovin – Jak na to.
Ing. Jitka Götzová (Ministerstvo zemědělství ČR)

Vybrané funkční vlastnosti bílkovin v potravinách
doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

Problematické dusíkaté látky vznikající při výrobě potravin
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)