AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 6/2024

časopis Výživa a potraviny – 6/2024

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Jiné možnosti jak získat časopis

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Laknerová, I., Podsedníček, M., Šmidová, Z.:
Alternativní zdroje bílkovin

Franc, M.:
Výzkum výživy v českých zemích (1945–1989) I. Svaz pro výzkumnictví v průmyslu výživy

Rozhovor s Ing. Lukášem Harabišem

Macharáčková, B., Bartáková, K., Kameník, J., Bursová Š.:
Rostlinné analogy masa – porovnání obsahu soli a vybraných minerálních živin s obsahem v mletém mase a masných výrobcích

Pejšová, H., Tichá, K.:
Povědomí laické a odborné veřejnosti o nutriční jakosti rostlinných alternativ živočišných potravin

Brněnské studium výživy člověka a nutriční terapie slaví 30. narozeniny


FROM THE CONTENTS

Laknerová, I., Podsedníček, M., Šmidová, Z.:
Alternative protein sources

Franc, M.:
Nutrition Research in the Czech Lands (1945–1989) I. Association for Research in the Nutrition Industry

Interview with Ing. Lukáš Harabiš

Macharáčková, B., Bartáková, K., Kameník, J., Bursová Š.:
Vegetable analogues of meat – comparison of the content of salt and selected mineral nutrients with the content of ground meat and meat products

Pejšová, H., Tichá, K.:
Awareness of the lay and professional public about the nutritional quality of plant-based alternatives to animal-based foods

The Brno University of Human Nutrition and Nutritional Therapy is celebrating its 30th birthday


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2024

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2024OBSAH


Úvodník
Ovocné nápoje a smoothie
Mohou být zdraví prospěšné pokrmy cenově přijatelné?
Vánoční zvyky a tradice
Recepty
Měření koncentrace soli v polévkách školního stravování v JMK v období leden- červen 2024
Kazuistika – jádrem nutričních znalostí
Bramborám na Vysočině se daří
Nutriční sympozium v Helsinkách
Superpotraviny ve školním stravování
A má to vůbec cenu? Ano, má to cenu
Žáci gastro oborů se učí od profesionálních kuchařů. Startuje devátý ročník Gastro akademie
Hygienická rada – Skladování načatých suchých potravin