AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 6/2022

časopis Výživa a potraviny – 6/2022

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Hrubá, M., Paďourková, A., Gabrovská, D.:
Výživová hodnota makových závinů a benefity s ní spojené

Gabrovská, D., Kavanová, H., Hrubá, M:
Spotřebitelský průzkum trhu vybraných olejů a tuků

Rozhovor s prof. Ing. Jaroslavem Petrem, Dr.Sc.

Málková, H.:
Je „zdravé“ cukroví opravdu zdravé?

Havlíčková, Z., Rasochová, M.:
Brambory: zázrak, který nám zevšedněl

Kovalová, M., Váchová, K., Petřeková, K., Mrázková, E.:
Změna životosprávy v období pandemie covid-19 ve vztahu ke kardiovaskulárním nemocem

Soural, I., Šnurkovič, P., Balík, J., Houška, M., Novotná, P., Tříska, J., Vrchotová, N., Magner, M., Híc, P., Jílek, L., Thorová, K.
Čokoláda s obsahem sulforafanu


FROM THE CONTENTS

Hrubá, M., Paďourková, A., Gabrovská, D.:
The nutritional value of poppy seed strudels and the benefits associated with it

Gabrovská, D., Kavanová, H., Hrubá, M:
Consumer market research on selected oils and fats

Interview with prof. Ing. Jaroslav Petr, Dr.Sc.

Málková, H.:
Is „healthy“ candy really healthy?

Havlíčková, Z., Rasochová, M.:
Potatoes: a miracle made commonplace for us

Kovalová, M., Váchová, K., Petřeková, K., Mrázková, E.:
Lifestyle changes during the covid-19 pandemic in relation to cardiovascular diseases

Soural, I., Šnurkovič, P., Balík, J., Houška, M., Novotná, P., Tříska, J., Vrchotová, N., Magner, M., Híc, P., Jílek, L., Thorová, K.
Chocolate containing sulforaphane


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2022

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2022OBSAH


Vážení a milí
Konec roku voní perníkem
Nutriční a režimová doporučení při gastroparéze
Kasomorfiny aneb Když je kouře bez ohně
Recepty
Co báby kořenářky nevěděly – Bobkový list
Komunikace ve výživě – 4. část: Překážky na cestě
Systém školního stravování na Slovensku
Neformální pokračování a ukončení projektu „Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje s podtitulem Kuchyně našich babiček“
Zpráva z EFAD