AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 6/2018

časopis Výživa a potraviny – 6/2018

OBSAH

Jůzl, M.:
Vepřové maso – nejčastěji konzumovaný druh masa

Olejníčková, J., Čermáková, E., Hudcová, L., Forejt, M.:
Porovnání energetického příjmu a výdeje u obézních jedinců, jedinců s nadváhou a kontrolní skupiny v Jihomoravském kraji

Bartošová, L.:
Mikrobiologická bezpečnost a jakost balených vod

Kráľová, J., Suchodolová, V.:
Anémie z nedostatku železa u kojenců a batolat – proč je železo u malých dětí tak důležité?


FROM THE CONTENTS

Jůzl, M.:
Pork meat – the most frequently consumed type of meat

Olejníčková, J., Čermáková, E., Hudcová, L., Forejt, M.:
Comparison of energy intake and energy expenditure in obese individuals, overweight and control group in the South Moravian Region

Bartošová, L.:
Microbiological safety and quality of bottled waters

Kráľová, J., Suchodolová, V.:
Iron deficiency anaemia in infants and toddlers – why is iron so important for children?


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2018

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2018OBSAH

Úvodník – Proč nemám ráda „Herbář“

Dochucování pokrmů ve školních jídelnách v Moravskoslezském kraji

Bezpečně a zdravě na Vysočině

Zajímavosti rumunské kuchyně

Pohádka jako forma edukace o zdravé výživě

Dieta s nízkým obsahem FODMAP/ Low FODMAP dieta

Stavební a technické předpoklady pro správnou praxi ve školních jídelnách – řešení výrobního zázemí – všeobecné zásady

Vypotit lilek

Není droždí jako droždí, aneb jak je to s obsahem vitaminu D v něm?

Vybrané legislativní změny