AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 3/2019

časopis Výživa a potraviny – 3/2019

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem.

OBSAH

Bischofová, S., Dofková, M., Blahová, J., Kavřík, R., Nevrlá, J., Řehůřková, I., Ruprich, J.:
Dietární zdroje vitaminu D v české populaci (4–90 let)

Dziedzinská, R., Vašíčková, P., Hrdý, J., Slaný, M., Babák, V., Morávková, M.:
Mikrobiologická kvalita jahod a prostředí na třech českých farmách

Bastlová, M., Letošník, R., Remešová, M.:
Sledování obsahu kuchyňské soli v pečivu a v pokrmech

Brát, J.:
Potraviny v antropocénu

Popelková, V., Ridošková, A.:
Skořápkové plody ve výživě člověka

Křivská, A., Lefnerová, D., Zvěřina, O.:
Sušené ovoce a jeho bezpečnost (část 1)

Karbanová, M., Matoulek, M.:
Vitamin D a diabetes mellitus 2. typu


FROM THE CONTENTS

Bischofová, S., Dofková, M., Blahová, J., Kavřík, R., Nevrlá, J., Řehůřková, I., Ruprich, J.:
Dietary sources of vitamin D in the Czech population (aged 4–90 years)

Dziedzinská, R., Vašíčková, P., Hrdý, J., Slaný, M., Babák, V., Morávková, M.:
Microbiological quality of strawberries and environment at three Czech farms

Bastlová, M., Letošník, R., Remešová, M.:
Monitoring of amount of kitchen salt in bakery products and in meals

Brát, J.:
Food in the Anthropocene

Popelková, V., Ridošková, A.:
Nuts in human nutrition

Křivská, A., Lefnerová, D., Zvěřina, O.:
Dried fruits and their safety (part 1)

Karbanová, M., Matoulek, M.:
Vitamin D and Type 2 Diabetes


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 3/2019

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 3/2019OBSAH

Hubnutí a diety

Sacharidové přílohy na talíři

Moderní přístupy nutriční péče v problematice hojení ran

Správná praxe III – Tepelná úprava potravin a pokrmy teplé kuchyně

Dobrá kaše = dobré ráno

Kateřina Medicejská a její vliv na francouzskou kuchyni

Konference Role výživy a nutričních terapeutů v našem systému zdravotnictví

Hlízy odrůd bramboru s vyšší antioxidační aktivitou jsou přínosem pro zdraví konzumenta a zajímavým kulinárním zpestřením