Výživa a potraviny – 6/2006

OBSAH

Jůzl, M., Jůzl M., jun.:
Brambory náš druhý chléb

Dostálová, J.:
Kečupy

Dvořáková-Janů,V.:
Jak se hodovalo na dvoře Karla IV.

Dědek, M.:
Pověry a mýty o kojenecké výživě


SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ

Svobodová H.:
HACCP nebo správná výrobní a hygienická praxe v malých stravovacích zařízeních


Štěpničková, 0.:
„Voňavé“ narozeniny

Brát, J.:
Potraviny obohacené o rostlinné steroly

Kopec, K.:
Etika managementu jakosti potravin, zvláště ovoce a zeleniny


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 6/2006

ob200606zOBSAH

Hoj, ty štědrý večere

Role vedoucí školní jídelny v managementu školy

Postoje vedení škol a pedagogů ke školnímu stravování v Moravskoslezském kraji

O kursech 2006

Náš rozhovor – tentokrát z Příbrami

Co lze oprávněně vytknout stravování ve školách

Technologie přípravy pokrmů – Zelenina

Polotovary ve školní jídelně – ano či ne?

Více zeleniny v jídelníčcích

Z nových knih

Jídelníček „Štědrého dne“ dříve a dnes