Výživa a potraviny – 6/2005

OBSAH

Brát, J., Sahánek, M., Šedivá, A., Parkányiová, J., Panovská, Z.:
Vliv technologie smažení na obsah a změny tuku

Hamr, K.:
Zajímavé druhy chleba a chlebové speciality

Fiala, J.:
Alkohol jako součást výživy a vliv na zdraví – pít či nepít?

Šimek, J.:
Výživa ve stáří – jistoty a úskalí

Štiková, 0., Mrhálková, I.:
Dopady vstupu ČR do EU na vývoj spotřeby potravin

Brát, J., Dostálová, J., Pokorný, J.:
Výživová doporučení pro příjem lipidů a jejich plnění v České republice

Perlín, C., Holasová, M.:
Problematika databází složení potravin z pohledu Evropy

Hrubý, S.:
Mýtus o škodlivosti sladidla Aspartam


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 6/2005

ob200506zOBSAH

60 let společnosti pro výživu školního stravování

Ochrana spotřebitele v České republice

Jak se promítají nedávné legislativní změny do praxe školních jídelen

Staré dobré známé zelí

Zelí si zaslouží ještě dodatek

Upozornění na články v časopise Výživa a potraviny

Spotřební koš pro sedmileté děti v mateřských školách

Technologie přípravy pokrmů dnes – omáčky

Elektronická hrachovka

Školní jídelna a daň z přidané hodnoty

K vánocům na talířky i do balíčků