Výživa a potraviny – 6/2004

OBSAH

Hrubý, S.:
Výživa v prevenci kardiovaskulárních onemocnění

Brát, J.:
Transizomery mastných kyselin – mýty a fakta

Stránský, M.:
Mýty spojené s mlékem

Kabrnová, K.:
Metabolický syndrom X (MSX)

Kopec, K.:
Pohotové senzory kvality ovoce a zeleniny

Štundlová, D., Dostálová, J.:
Stravování podle krevních skupin

Prugar, J.:
Transgenní plodiny a bezpečnost potravin

Dostálová, J., Brát, J.:
Složení mastných kyselin jedlých tuků z tržní sítě České republiky

Kopřiva, V.:
Systém HACCP – legislativní změna vyhláškou č. 161/2004 Sb.

Blattná, J., Perlín, C.:
Obohacování potravin v praxi


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj školního stravování – 6/2004

ob200406zOBSAH

Jakou cenu má informace?

Přínos cibule k naší výživě

Sledování spotřebního koše v praxi

Z průzkumů o stavu zavádění HACCP ve školním stravování v USA

Technologie přípravy pokrmů – králičí a drůbeží maso

O vánocích tentokrát bez poesie

Školní jídelna v Uhříněvsi

Na pomoc s HACCP – AUDIT

Kdo ručí za odložené věci

Školní jídelny a trh potravin

Školní mléko po vstupu do EU

Jak je to s dovolenou

Pracovní úraz – co teď?