Výživa a potraviny – 6/2017

OBSAH

Dvořák, L., Šustová, K.:
Netradičně tradiční mléčné výrobky – zakysané mléčné výrobky

Nevrzalová, A., Kouřimská, L., Sabolová M.:
Alergenní vlastnosti různých druhů mlék

Pánková, E.:
Obavy z přírůstku hmotnosti po zanechání kouření

Šmídová, Z.:
Canihua (Chenopodium pallidicaule) – bezlepková plodina

Zigmundová, V., Šottníková, V., Hřivna, L., Jůzl, M., Nedomová, Š., Maco, R.:
Kvalita pšeničné mouky českých a zahraničních výrobců


FROM THE CONTENTS

Dvořák, L., Šustová, K.:
Unconventionally traditional dairy products – fermented milk products

Nevrzalová, A., Kouřimská, L., Sabolová M.:
Allergic properties of different kinds of milk

Pánková, E.:
Weight concerns after smoking cessation

Šmídová, Z.:
Canihua (Chenopodium pallidicaule) – the gluten-free crop

Zigmundová, V., Šottníková, V., Hřivna, L., Jůzl, M., Nedomová, Š., Maco, R.:
Wheat flour Quality of Czech and foreign Producers


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2017

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2017OBSAH

Preventivní hygienický dozor v oblasti společného stravování – zkušenosti z praxe

Jadrné téma

XII. Ostravské dny léčebné výživy

Naše zkušenosti s dietním stravováním

Soutěž O nejlepší školní oběd 2017

Doplnění k článku Praktické aspekty ketogenní diety v čísle 4 Zpravodaje 2017

Předoperační a pooperační výživa zaměřená na bariatrické pacienty

Zdravoušova kantýna, aneb vraťte s námi kvalitní bufety zpátky do škol

Kojenecká moučka „Nestlé“ – 150 let na trhu

Projektový den v ZŠ Hlučín – Rovniny