Výživa a potraviny – 5/2014

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH

Dostálová, J.:
Luštěniny a jejich význam v lidské výživě

Hálová Karoliová, K.:
Dobré trávení nad zlato?

Kalhotka, L., Dostálová, L., Detvanová, L., Růžičková, G., Koláčková, P.:
Antimikrobiální působení tymiánové silice v plynné fázi

Dietní výživa 2014 — konference

Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2014 — konference

Houška, M., Tříska, J., Balík, J., Landfeld, A., Novotná, P., Vrchotová, N., Híc, P.:
Hodnocení obsahu resveratrolu ve slupkách bobulí a moštech z vybraných druhů révy vinné máčených v ozonizované vodě 

FROM THE CONTENTS
Dostálová, J.:
Legumes and their importance in human nutrition

Hálová Karoliová, K.:
Good digestion over gold?

Kalhotka, L., Dostálová, L., Detvanová, L., Růžičková, G., Koláčková, P.:
Antimicrobial effect of thyme essential oil in vapour phase

Houška, M., Tříska, J., Balík, J., Landfeld, A., Novotná, P., Vrchotová, N., Híc, P.:
Resveratrol content evaluation in balt skins and juices from selected sorts of wine grapes dipped in ozonized water


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 5/2014

ob201405zOBSAH

Co nás čeká v novém školním roce?

Odpověď na dotaz rodiče

Paprika i pro školní jídelny

70. výročí školních jídelen

Na co se novináři nejčastěji ptají? 

Certifikované receptury „Vím, co jím“

Tisková zpráva: Školní jídelny se nezmění, dokud rodiče nebudou opravdu chtít

Výživová doporučení pro laiky