Výživa a potraviny – 5/2005

OBSAH

Blattná, J., Brát, J., Dostálová, J.:
Obohacování margarinů a roztíratelných tuků v ČR
Historie a současnost

Wagenknecht, M.:
Ke vztahu některých psychologických a tělesných charakteristik při regulaci tělesné hmotnosti

Ryšavá, L., Červková, A.:
Výživová hodnota Fast Food

Prugar, J., Davídek, J.:
Současný stav a perspektivy ekologického zemědělství a produkce biopotravin u nás a ve světě

Dostálová, J., Brát, J., Hanzlík P:
Složení mastných kyselin tuku čokoládových pochoutek a pomazánek, ledových čokolád a různých druhů polev


SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ

Dvořáková – Janů, V.:
Společenské normy neboli mravy u stolu – formalita nebo racionalita?


Zloch, Z., Čelakovský, J., Tůmová, O.:
Celková antioxidační kapacita vybrané skupiny našich potravin

Bronský, J.:
Peptidové hormony v regulaci příjmu potravy a nutričního stavu organismu

Ingr, I.:
Maso ve veřejném stravování

Parkányiová, J., Pokorný, J.:
Acerola – málo známé exotické ovoce


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 5/2005

ob200505zOBSAH

Stálý problém školního stravování

Jak nás vidí

Hodnocení jídelníčků pro MfD

Výživová hodnota škohních obědů

Jak číst etikety

Jak je to z označením číslem E

Z dotazů našich čtenářů

Projekt „Zachraňme školní stravování – III. část“

Zeleninové pokrmy