Výživa a potraviny – 5/2004

OBSAH

Štundlová, D.:
Výživa a krevní skupiny

Borkovcová, l., Dofková, M., Řehůřkova, l., Ruprich, J.:
Studium hydrofilních vitaminů – thiaminu, riboflavinu a vitaminu B6 v potravinách konzumovaných v ČR

Pokorný, J.:
Výskyt, tvorba a význam trans nenasycených mastných kyselin v naší stravě

Stránský, M.:
Jak se stravují obyvatelé Rakouska

Příhoda, J.:
Jak posoudit nutriční hodnotu chleba a pečiva

Štěpničková, J.:
Česká hudba a kulinární umění


SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ

Müller, V:
Poznatky z New Yorku o společném stravování


Hrubý, S.:
Výživa a duševní činnost

Pekárková, E.:
Pór

Baranyk, P.:
Přímý konzum řepkového oleje je perspektivní


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj školního stravování – 5/2004

ob200405zOBSAH

Komu prospívá školní stravování

Školní stravování chválené i haněné

S jakými důsledky nesprávné výživy se setkává dětský lékař

O syndromu X

Pohled psychologa na školní stravování

Význam ovoce a zeleniny v naší stravě

Zabraňme ztrátám ochranných látek z potravin

Otázky k problematice systému HACCP – z konference školní stravování 2004 – Pardubice

Jak s ním? – Aneb jak vyjít se státním dozorem ve vaší kuchyni?

Rozdělení finančního normativu na zhotovení a výdej stravy

K zákonu č. 235/2004 Sb., O dani z přidané hodnoty

Spotřeba nápojů typu Coca-Cola na základních školách z nápojových automatů

Výkaznictví pro školní stravování v r. 2004