Výživa a potraviny – 4/2012

OBSAH

Turek, B., Kodl, J.:
Zpráva pro milovníky fazolí: jde snad o život!

Budinský, P., Buňka, F., Zimáková, B., Merhaut, M., Valouch, K., Šrámková, K., Flasarová, R., Pachlová, V., Buňková, L.:
Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích

Perlín, C.:
Kvalita potravin a náhražky

Vrkoslavová, J., Winklerová, D.:
Spotřeba konzervačních látek v České populaci

Honců, L, Krejčířová, L., Sluková, M.:
Beta-glukany a ječné výrobky

Hrušková, M., Švec, I.:
Těstoviny s přídavkem konopných produktů

Příhoda, J., Sluková, M.:
Pekařské výrobky a mýty o nich


FROM THE CONTENTS

 

Turek, B., Kodl, J.:
Rumours about beans in our casserole

Budinský, P., Buňka, F., Zimáková, B., Merhaut, M., Valouch, K., Šrámková, K., Flasarová, R., Pachlová, V., Buňková, L.:
Incidence of Biogenic Amines in Fish Meat Sampled from Restaurants

Perlín, C.:
Food quality and foodstuffs substitutes

Vrkoslavová, J., Winklerová, D.:
Consuption of preservatives in the Czech population

Honců, L, Krejčířová, L., Sluková, M.:
Beta-glucans and barely products

Hrušková, M., Švec, L:
Pasta with hemp products

Příhoda, J., Sluková, M.:
Baker products and baker product’s, mythus


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 4/2012

ob201204zOBSAH

Konference – Školní stravování 2012

Školní jídelna v r. 2012

Soutěž o zdravý hamburger

Nevhodnost a škodlivost na automatů limonády a sladkosti v našich školách

Papinův hrnec slouží a slaví již 330 let!

Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace

Volno o prázdninách

Datum minimální trvanlivosti, datum použitelnosti – nové informace

Dopisy čtenářů. Jak podpořit školní jídelny ve výchově dětí ke zdraví

Překvapení mistrů kuchařů

Polotovary, pohotové potraviny a jejich používání ve školní jídelně z pohledu hygienika

Blahopřání k jubileu paní Bc. Anně Packové, naší kolegyni a kamarádce