Výživa a potraviny – 4/2018

OBSAH

Rysová, J.:
Nutriční hodnota a využití pohanky

Dvořák, L., Šustová, K., Kuchtík, J.:
Máslo a jeho výroba

Bartošová, L., Vašíčková, P.:
Noroviry v potravinách rostlinného původu

Englmaierová, M.:
Zdroje karotenoidů pro zvýšení kvality a barvy vaječného žloutku


FROM THE CONTENTS

Rysová, J.:
The nutritional value and use of buckwheat

Dvořák, L., Šustová, K., Kuchtík, J.:
Butter and its production

Bartošová, L., Vašíčková, P.:
Noroviruses in food of plant origin

Englmaierová, M.:
Source of carotenoids to improve the quality and the colour of egg yolk


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2018

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2018OBSAH

Úvodník – Hysterie zvaná kobliha

Otravy a infekce z jídla a jak jim můžeme předcházet

Výskyt alergenů ve fritovacích olejích a pokrmech

Nutriční péče v největším zařízení terciární péče na Fidži – nemocnici Colonial War Memorial (CWM)

„Retro“

Současné problémy školního stravování v ČR a vize jeho dalšího vývoje

Pitný režim dětí v létě

(Bez)lepkové šílenství rozumně

Čeští nutriční terapeuti si založili nezávislou asociaci

Olze Mengerové byla udělena cena Florence Nightingalové