Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 3/2015

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH

Volavá, V., Šmídová, S., Matějová, H.:
Hodnocení nutričního poradenství

Hrušková, M., Heroudková, K.:
Potravinářské užití semene konopí setého

Štiková, O., Mrhálková, I.:
Obchodní marže u tuzemských a dovozových potravin

Kouřimská, L., Rezková, P.:
Vliv skladování na kvalitu konopného oleje

Veselá, L., Matějová, H.:
Potravinová pyramida v praxi u pacientů se stomií

Kubík, M., Cuhra, P.:
Mák a opiáty —zkušenosti SZPI s kontrolou máku

Štěpán, R., Cuhra, P.:
Mykotoxiny v pot-ravinách a jejich úřední kontrola


FROM THE CONTENTS

Volavá, V., Šmídová, S., Matějová, H :
Evaluation of the nutrition counseling

Hrušková, M., Heroudková, K.:
Food usage of hemp seed

Štiková, O., Mrhálková, I.:
Trade margins on domestic and imported food

Kouřimská, L., Rezková, P.:
The effect of storage on the quality of hemp seed oil

Veselá, L., Matějová, H.:
Food pyramid for patients with a storna in practice

Kubík, M., Cuhra, P.:
Poppy seeds and opiates — experience of Czech Agriculture and Food Inspection Authority with poppy seed inspections

Štěpán, R., Cuhra, P.:
Official control of mycotoxins in food


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 3/2015

ob201503zOBSAH

Vzpomínky na školní jídelnu

Nabídka kurzů v roce 2015

Mgr. A. Košťálová
Sůl – kdy pomáhá a škodí

175 let Fidorky od Fiedorů z Opavy 

Ebola: riziko přenosu prostřednictvím potravin

Pětileté úsilí se vyplatilo

Otazníky kolem spuštění dietního stravování ve školních jídelnách

Mléko a mléčné výrobky, význam mléka a mýty o jeho konzumaci

Zdravá školní svačina aneb uzdravme svůj školní automat i bufet

Metodické doporučení