AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 2/2019

časopis Výživa a potraviny – 2/2019

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem.

OBSAH

Piechowiczová, M., Švehlová, V.:
Srovnání stanovených nutrientů u vybraných masných výrobků s hodnotami uvedenými na obale

Kudlová, E.:
Kojení a příkrm – příkrm domácí nebo kupovaný?

Šulo, J.:
Salmonelóza po požití cukrářského výrobku Tiramisu

Nevrlá, M., Matějová, H., Strnadelová, Z.:
Jak rozumějí označování potravin studenti LF MU- pilotní průzkum

Bureš, D., Needham, T.:
Kuchyně Jihoafrické republiky

Jůzl, M., Piechowiczová, M.:
Přídatné látky a masné výrobky, zdroj obav?


FROM THE CONTENTS

Piechowiczová, M., Švehlová, V.:
Comparison of determined nutrients for selected meat products with customer values

Kudlová, E.:
Breastfeeding and complementary food – homemade or commercial complementary food?

Šulo, J.:
Salmonellosis outbreak after consumption of Tiramisu cake

Nevrlá, M., Matějová, H., Strnadelová, Z.:
How students of Faculty of Medicine of Masaryk University understand food labelling- pilot investigation

Bureš, D., Needham, T.:
South African cuisine

Jůzl, M., Piechowiczová, M.:
Additives and meat products, source of concern?


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2019

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2019OBSAH

Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný

Alergie na nikl a výživa

Chutě a vůně Mexika pronikají do školních jídelen na Vysočině

Listerióza a možnosti prevence ve stravovacím provozu

Vývar nebo jiná tekutina?

Mezi dortem a třešničkou

Správná praxe II – Příprava potravin a výroba pokrmů studené kuchyně

Role nutričního terapeuta na léčebně-ozdravném pobytu Mořský koník

Jak uchovat vývar pro přípravu polévek

O ovoce a zeleninu musí být pečováno s láskou

Zajímavosti finské kuchyně