Výživa a potraviny – 2/2018

OBSAH

Kapounová, Z.:
Spánkem proti obezitě?

Kudlová, E.:
Komentář k informaci o době zavádění nemléčné výživy do kojenecké stravy v článku Alergenní vlastnosti různých druhů mlék

Veselá, M.:
Jak na akrylamid v potravinách

Valík, L´:
Aktivita vody, faktor vnútorného prostredia prispievajúci k stabilite pekárskych a cestovinárskych výrobkov

Jůzl, M. jun., Jůzl, M. sen., Elzner, P., Nedomová, Š.:
Jak ovlivňuje sucho kvalitu brambor?

Šnurkovič, P., Sochorcova, N.:
Senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek

Uhlířová, L., Volek, Z.:
Králičí maso – potravina pro zdraví


FROM THE CONTENTS

Kapounová, Z.:
Does sleep prevent obesity?

Valík, L´:
Water activity, factor affecting shelf life of bakery and pasta products

Jůzl, M. jun., Jůzl, M. sen., Elzner, P., Nedomová, Š.:
How does drought affect the quality of potatoes?

Šnurkovič, P., Sochorcova, N.:
Senzory evaluation of apple variety juices

Uhlířová, L., Volek, Z.:
Rabbit meat – food for health


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2018

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2018OBSAH

Úvodník – Naše profese

Co je a co není ketogenní dieta – aby se v tom čert vyznal!

Paprika: chameleon v zelenině

Infekční „žloutenka“ typu A – se dá chytit snadno!

Skutečně zdravá škola aneb správný směr ke zdraví

Prázdninový redukční kemp pro obézní děti

Bulharská kuchyně – příspěvek ku příležitosti předsednictví EU od 1. 1. 2018

Moje zkušenost s profesí vedoucí ŠJ

Den španělské kuchyně ve Školní jídelně při ZŠ Kunratice 24. 1. 2018

Lektiny v luštěninách

Vybrané legislativní změny v platové oblasti

Konference Školní stravování 2018