Výživa a potraviny – 1/2005

OBSAH

Dostálová, J., Doležal, M., Hanzlík, P.:
Výživová jakost mražených krémů a zmrzlin

Štiková, O.:
Vývoj spotřeby výrobků z obilovin v ČR

Blattná, J.:
Znáte dobře nejmladšího člena skupiny vitaminů – kyselinu listovou?

Mach, I.:
Kategorizace doplňků stravy

Mandelová, L.:
Polyfenoly: Rozdělení a zdroje v potravě


SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ

Štundlová, D.:
Celiakie a stravování dětí v kolektivech


Mňuková, J.:
Fenylketonurie

Prugar, J.:
Léčivé a kořeninové rostliny III. Sběr, posklizňové zpracování, využívání

Hrubý, S., Perlín, C.:
Potravinové a výživové mýty

Rysová, J.:
Taurin a karnitin v potravinách

Konečné znění Výživových doporučení


Příloha: Receptury pokrmů


ob200501zOBSAH

Vzdělání je nutnost a závazek

Nový školský zákon

Teplé nápoje pro školní stravování

Suché skořápkové plody

Jak pečují krajské úřady o školní stravování?

Jak zajistit vyrovnanou energetickou hodnotu pokrmů a jídelníčku ve školní jídelně

Polévka je grunt

Novela zákona č. 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů – týká se závodního stravování

Technologie úpravy pokrmů dnes – tentokrát o rybách

Také 9. února začíná nový rok!