Výživa a potraviny – 1/2018

OBSAH

Dvořák, L., Šustová, K.:
Netradičně tradiční mléčné výrobky – sýry

Tomaštíková H., Holišová H.:
Dialogem ke zdraví IV.

Bureš D., Bartoň L., Kudrnáčová E., Panovská Z., Kouřimská L.:
Maso divokých zvířat a jeho role v lidské výživě

Blattná J., Kudlová, E.:
Známe dobře vitamin K?

Kudlová E.:
Evropské výživové referenční hodnoty

Wiege I., Sluková M., Vaculová K., Skřivan P.:
Není beta-glukan jako beta-glukan


FROM THE CONTENTS

Dvořák, L., Šustová, K.:
Unconventionally traditional dairy products – cheeses

Bureš D., Bartoň L., Kudrnáčová E., Panovská Z., Kouřimská L.:
Venison and its role in human nutrition

Kudlová E.:
European Dietary Reference Values

Wiege I., Sluková M., Vaculová K., Skřivan P.:
Beta-glucans are not the same


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 1/2018

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 1/2018OBSAH

A máme tu nový rok!

Proces nutriční péče v praxi nutričního terapeuta – je stále co dohánět

Korejská kuchyně – příspěvek k zimním olympijským hrám

Dobře namydlený oběd

Problematika výživy v učebnicích pro základní školy

Výpěstky ze školních zahrad

S chutí do světa výživy „aneb setkání teorie s praxí“

Hodnocení jídelníčků na školách v přírodě a zotavovacích akcí, doporučení pro jejich sestavení ve smyslu ozdravění a odlehčení

Zajímavosti o bramborách

Zpráva o konferenci EFAD 2017