Archiv akcí ČR

Webinář ke Světovému dni výživy 2021

Webinář ke Světovému dni výživy

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu pořádají webinář k příležitosti Světového dne výživy (World Food Day) a Mezinárodního roku ovoce a zeleniny.
Ovoce a zelenina jako součást udržitelných potravinových systémů a zdravé výživy.

Datum: 19.10.2021 (úterý), 9:30 – 11:30
Místo: Online (MS Teams)

Účast na webináři je zdarma, předchozí registrace je nutná (do 17.10.2021).

Na webináři vystoupí řada českých expertů, kteří přiblíží roli ovoce a zeleniny ve zdravém stravování, vysvětlí proces jejich pěstování a možné inovace
těchto systémů a propojí problematiku s evropskými strategiemi.

 

Více podrobností, registraci a program webináře naleznete na webových stránkách Ministerstva zemědělství.

 

Program:

9:30 – 9:40
Zahájení
Ing. Jiří Šír, náměstek ministra zemědělství

9:40 – 9:45
Informace z FAO, Summit OSN k potravinovým systémům
Mgr. Jiří Jílek, MBA., stálý představitel při FAO

9:45 – 10:00
Budoucnost ekologického zemědělství – Farm to Fork a další vývoj
Ing. Josef Makovský, Ph.D, Ministerstvo zemědělství

10:05 – 10:20
Význam ovoce a zeleniny ve výživě
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Společnost pro výživu

10:25 – 10:40
Vliv šlechtění na kvalitu ovoce a zeleniny s využitím aktuálních genetických poznatků
doc. Dr. Ing. Pavel Vejl, Česká zemědělská univerzita v Praze

10:45 – 11:00
KPZ – přímá cesta ke kvalitním potravinám často začíná u ovoce a zeleniny
Ing. Alena Wranová, Asociace místních potravinových iniciativ

11:05 – 11:20
Vertikální aquaponické farmy jako možnost udržitelné produkce zeleniny
Ing. Michal Netolický, Flenexa

11:20 – 11:35
Otázky a odpovědi

11:35
Závěr a poděkování