Poradna - Školní stravování

Hodnocení jídelníčku MŠ

Dobrý den,
obracím se na Vás s jídelníčkem z naší MŠ. Chtěla bych znát Váš názor na
něj.
Po  sv  chléb s máslem a strouhaná mrkev, ovoce , banánové mléko
o    rajská polévka s ovesnými vločkami
smažené rybí prsty, brambory, červená řepa
př   chléb s máslem a pomerančem, rybízová šťáva

Út   sv  chléb s máslem a šunkou, hruška, vitakáva
o   polévka drůbková s nudlemi
kuře na paprice, knedlík
př  vánočka s máslem a marmeládou, šťáva

St   sv  rohlík se žervé, ovoce, vanilkové mléko
o   celerová polévka
vepřová pečeně na česneku, brambory, hlávkový salát
př  raženka s pomazákovým máslem, šťáva

Čt   sv  jablečný šáteček, jablko, kakao
o   čočková polévka
zbruf  s těstovinami a strouhaným sýrem
př  chléb s ramou, kiwi, šťáva

Pá  sv  chléb s máslem, ovoce, čaj
o   vývar s těstovinou
dušený hrášek s bramborem, vajíčko
př  čokokuličky s mlékem

Jen několik postřehů :

ovoce dostávají děti přímo na namazaný chléb, např. kolečko kiwi, kolečko pomeranče, jindy jablko, hruška je rozkrojeno na měsíčky, banán na 4 kousky(na půlku a ještě na čtvrtku) –   dle mého názoru je to málo
zbruf jsem zde jedla poprve  a vzpomněla jsem si na školní jídelnu před x lety (UHO univerzální hnědá omáčka), zde ještě doplněná mletým masem
polévky kolem zeleniny spíše prošly,
bramboračka bez prambor
dušená zelenina jen tak na másle,
zeleninové saláty jako zelný, mrkvový atd., ovocné saláty – neexistují, raději sterilov.okurek
zaráží mne polotovary – rybí prsty, květák, ovocné knedlíky
přídavek to slovo děti neznají a to ani u oblíbené krupičné kaše, pohanková, rýžová, jáhlová kaše či kuskus jsem zde na jídelníčku neobjevila
jídlo se dováží k nám do školky ze školní jídelny ve várnicích, po desáté je již tam a než se dostane v poledne na stůl, je vlažné

Děkuji za váš názor a připomínky.        Zvěřinová Dagmar

 

Dobrý den, jídelní lístek je klasicky tradiční. Závažnější jsou připomínky, které máte k jednotlivým jídlům. Pokud jsou problémy závažnějšího charakteru, zejména dlouhodobé skladování uvařeného pokrmu nebo nedodržení předepsané teploty stravy při výdeji, je nutné tyto problémy konzultovat s  místně s příslušnou hygienickou stanicí, aby skutečnost zkontrolovala na místě, a učinila opatření k nápravě.

Bc. Strosserová