Na základě vývoje epidemiologické situace a vyhlášeného nouzového stavu, jsme nuceni zrušit plánovanou konferenci Školní stravování 2020 s plánovaným datem konání 20.- 21.10. 2020 v Pardubicích. Vzhledem k dané situaci již pro letošní rok prozatím neplánujeme náhradní termín konference. Plánujeme však jiné vzdělávací aktivity pro společné stravování formou online seminářů a video přednášek. Prosím, sledujte naše webové stránky www.vyzivaspol.cz.
Motto letošní konference: „Známé a neznámé školní stravování“
Pořadatel:
Společnost pro výživu, z.s.
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.
Pod záštitou MŠMT
Termín akce:
20. října a 21. října 2020
Místo konání:
Pardubice
kongresové centrum Paláce Atrium (www.ccafi.cz)
Masarykovo nám. 2799, Pardubice
Ubytování:
Hotel LABE
Masarykovo nám. 2633, Pardubice
Tématem letošní konference je legislativní, zdravotní a nutriční problematika ve školním stravování.
V rámci konference se můžete zúčastnit soutěžní ankety s losováním o ceny.
Organizační pokyny
- Vložné na dvoudenní konferenci je 2.490 vč. DPH. Pro členy Společnosti pro výživu platí zvýhodněné vložné 2.248 Kč vč. DPH.
Vložné zahrnuje organizační a režijní náklady a obědy pro oba dva dny pro účastníky konference. - Ubytování je v hotelu Labe.
- Cena lůžka za 1 noc ve dvoulůžkovém pokoji činí 590 Kč (vč. DPH), včetně snídaně.
- Cena lůžka za 1 noc v jednolůžkovém pokoji činí 1.040 Kč (vč. DPH), včetně snídaně.
- Stravování je zajištěno formou teplého oběda po oba dva dny.
- Večeři zdarma pro Vás na 20.10. připravila společnost Orkla Foods Česko a Slovensko.
- Večerní program zajišťuje společnost AG Foods.
- Přihlášení je možné nejpozději do 12. 10. 2020.
Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, vyberte v objednávce vložné platné pro členy SPV.
Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství.
V případě neočekávaných okolností si SPV vyhrazuje právo zrušit konání akce. V tomto případě bude SPV již přihlášené účastníky neprodleně informovat na www.vyzivaspol.cz a vložné bude všem vráceno v plné výši.
Program konference
I. den – úterý 20. 10. 2020 od 10.00 – 18.00 hodin
10.00 – 10.10
Zahájení konference – MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
10.10 – 10.40
Zařazování zaměstnanců ŠJ do platových tříd – Ing. Petra Zukalová, KÚ Jihomoravského kraje
10.40 – 11.10
Výsledky kontrolní činnosti ČŠI – Ing. Renata Skutková, MBA
11.10 – 11.40
Nové potraviny a jejich využití ve školních jídelnách – Ing. Zdeněk Hladík, Předseda sekce veřejného stravování – AKC ČR, manažer kulinářských projektů – Country Life s.r.o.
11.40 – 12.10
Výsledky kontrol státního zdravotního dozoru orgánu ochrany veřejného zdraví – MUDr. Zdena Trestrová, Ministerstvo zdravotnictví ČR
12.10 – 12.40
Diskuse k I. bloku přednášek, prezentace vystavovatelů
12.40 – 13.30
Přestávka na oběd
13.30 – 14.00
Prezentace vystavovatelů
14.00 – 14.30
BOZ a BOZP v praxi školních jídelen – Bc. Jarmila Jánská, KÚ Královéhradeckého kraje
14.30 – 15.00
Aktuality informačního centra bezpečnosti potravin – Olaf Deutsch, Ministerstvo zemědělství ČR
15.00 – 15.30
Přestávka
15.30 – 16.00
Tradiční a moderní úprava zeleniny – profesionální kuchař Lukáš Limprecht, Orkla Foods Česká republika a Slovensko
16.00 – 16.30
Příklady dobré praxe ve školní jídelně – Mgr. Hana Rohová, ŠJ Kojetín, Ing. Bc. Vladimír Štefančík, KÚ Pardubického kraje
16.30 – 17.00
Co je to NutriCHEQ – MUDr. Jan Boženský, nemocnice Vítkovice
17.00 – 17.30
Diskuse k II. bloku přednášek, odevzdání anketních lístků, ukončení prvního dne konference
II. den – středa 21. 10. 2020 od 9.00 do 14.30 hodin
9.00 – 9.25
Vláknina – definice, výskyt a vlastnosti – doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D., VŠCHT Praha, Společnost pro výživu
9.25 – 9.50
Vláknina a její role ve výživě člověka – MUDr. Petr Tláskal, CSc., Společnost pro výživu, FN Motol
9.50 – 10.00
Praktické využití výrobků s vlákninou ve školním stravování – Ing. Lenka Jelínková – manažer vývoje AG foods
10.00 – 10.30
Stravovací návyky dětí v letech 2002-2018: HBSC studie (Zdravá generace do škol) – Mgr. Michal Kalman, Ph.D.; Mgr. Adéla Růžičková, Univerzita Palackého v Olomouci
10.30 – 11.00
Sůl a hypertenze od dětského věku k dospělosti – MUDr. Bohuslav Procházka, Odborná společnost praktických dětských lékařů
11.00 – 11.40
Hygiena začala se školními jídelnami hledat cestu, jak méně solit – prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., RNDr. Irena Řehůřková, Ph.D., SZÚ – CZVP Brno, Mgr. Ivana Lukašíková, Ing. Marta Korčáková, Ph.D., Ing. Hana Sedlářová, KHS Zlínského kraje, MVDr. Marcela Hadámková, MUDr. Eva Lysá, KHS Jihomoravského kraje
11.40 – 11.50
Diskuse k I. bloku přednášek
11.50 – 12.30
Přestávka na oběd
12.30 – 13.00
Srovnání biopotravin a konvenčních potravin: Jakost a bezpečnost – prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc., Ústav technologie potravin Brno
13.00 – 13.30
Legislativní zakotvení dietního stravování a jeho realizace ve školním stravování – Mgr. Martin Krobot, LF Masarykovy univerzity Brno
13.30 – 14.00
Dietní pokrmy ve společném stravování – kurzy vaření od Společnosti pro výživu a praktické zkušenosti z kuchyně – Mgr. Marieta Baliková, nutriční terapeutka FN Motol, šéfkuchař Václav Šmiček
14.00 –14.30
Mýty o potravinách a výživě – prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Společnost pro výživu, VŠCHT Praha
14.30–15.00
Diskuse k II. bloku přednášek, vyhlášení soutěžní ankety a předání cen, závěr konference