Výživa a potraviny – 4/2015

Abstrakty


OBSAH

Šístková, I., Neradová, E., Haubeltová, A., Čížková, H.:
Kvalita strouhaného křenu na českém trhu

Stránský, M.:
Aktualizace Referenčních hodnot pro příjem živin DACH

Šuchmová, H.:
Nebezpečné kuchyňské nádobí, skleničky a mlýnky na odšťavňování ovoce zjištěné v Moravskoslezském kraji

Nevrlá, M., Matějová, H.:
Význam polynenasycených mastných kyselin během těhotenství a při kojení, jejich zdroje a přívod

Brát, J., Dostálová, J.:
Srovnání výživových profilů WHO a kriterií Vím, co jím 


FROOM THE CONTENTS

Šístková, I., Neradová, E., Haubeltová, A., Čížková, H.:
Quality of grated horseradísh on the Czech market

Šuchmová, H.:
Dangerous kitchenware, glasses and juice extractors detected in Moravian — Silesian region

Nevrlá, M., Matějová, H.:
The importance, sources and intake of polyunsaturated fatty acids during pregnancy and lactation

Brát, J., Dostálová, J.:
Comparison of the WHO nutrient profile model with the Choices program criteria


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 4/2015

ob201504zOBSAH

Ohlédnutí za konferencí Školní stravování 2015

Bílá mouka a výrobky z ní

Den zdraví na ZŠ Labská

Bc. A. Stroserová
Bezlepková dieta

Zdrávka vaří zdravě

Dotazy vyplývající z aplikace novely Vyhlášky č. 17/2015 Sb. o školním stravování

Povinnosti zaměstnavatele při poskytování osobních ochranných pracovních prostředků a mycích, čisticích a dezinfekčnkh prostředků

Zprávy z Informačního centra bezpečnosti potravin

SZPI varuje před nepravým inpektorem

Dieta šetřící

Bramborové gastronomické výročí

Soutěž O nejlepší školní oběd