Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 2/2017

Výživa a potraviny 2/2017

OBSAH

Brát, J.:
Vliv nasycených a transmastných kyselin na hladinu krevních lipidů

Hrušková, M., Švec, I.:
Vybrané netradiční plodiny a užití do cereálních výrobků

Kulichová, J., Balík, J., Tříska, J., Šindelářová, M., Houška, M., Híc, P.:
Lignany a jejich význam ve výživě člověka

Šístková, I., Kružík, V., Čížková, H.:
Vliv skladování na smyslové vlastnosti ochucených nealkoholických nápojů

Hanušková, D., Spáčilová, J., Pohořalá, A., Matějová H.:
Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava


FROM THE CONTENTS

Brát, J.:
Effects of saturated and transfatty acids on serum lipids

Hrušková, M., Švec, I.:
Non-traditional plants and using in cereal food

Kulichová, J., Balík, J., Tříska, J., Šindelářová, M., Houška, M., Híc, P.:
The importance of lignans in human diet

Šístková, I., Kružík, V., Čížková, H.:
The effect of storage on sensory properties of fl avored soft beverages

Hanušková, D., Spáčilová, J., Pohořalá, A., Matějová H.:
Raw food versus cooked food


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2017

OBSAH

Pamlsková vyhláška

Edukace dětí v mateřských školách I

Nordic diet

Označování pokrmů

Vzpomínka na Jitku Koutovou

Umami jak od mámy

Počátky a vývoj české, resp. československé léčebné výživy

Udržování tradic spojených s republikou Československou – T. G. Masaryk a gastronomie

Snídaně – start do nového dne

Vybrané novinky

Pravidla soutěže O nejlepší školní oběd

Konference Školní stravování 2017

Norská kuchyně