Účinnost antioxidačních složek listů a plodů aceroly

Acerola ( Maqlpighia glabra L. ) je malý strom nebo keř, pěstovaný v subtropických nebo tropických oblastech. Z plodů se vyrábí džusy, koncentráty dužniny a koncentráty vitaminu C.

Plody rostliny obsahují vysokou koncentraci vitaminu C. Vodný koncentrát z listů a plodů obsahuje 121,8 ± 6,7 mg / g kyseliny askorbové a 4,10 ± 0,04 mg / g antokyanů a tak jeho antioxidační aktivita je velká, ekvivalent kyseliny galové je 134,48 ± 6,22 mg /g. Tato hodnota byla způsobena kyselinou askorbovou. Samotný extrakt z listů měl hodnotu nižší, a to 45,63 ± 2,62 mg/g.

Podle:
Hoáng V. H. aj.
The Abstract Book from Vitamins 2006, Health Ingredients Metabolism Analysis
Pardubice 11.–13. 9. 2006, str. 216