Encyklopedie výživy

Ministerstvo ZemědělstvíV roce 2017 je tato rubrika financována za podpory grantu Ministerstva zemědělství ,,Vzdělání a osvěta v oblasti bezpečnosti a kvality potravin, výživy a veřejného zdraví prostřednictvím moderního komunikačního média“.

Encyklopedie výživy je soubor údajů, které se vztahují k problematice fyziologie výživy, hygieně výživy, dietologie, klinické medicíny, potravinářství, stravování a související legislativy. Encyklopedie je postupně doplňována.

Pro procházení hesel můžete volit z abecedního seznamu, vyhledávat můžete v poli Hledat.

Betaglukan

Běžná ochranná dezinfekce, dezinsekce a deratizace

Bezpečný pokrm, bezpečná potravina

Bílkoviny (proteiny)

Biopotraviny

Blanšírování

Botulismus

Brambory

Brokolice

Buket

Bulgur

Burčák

 

ABCČDEFGHChIJKLMNOPQRŘSŠTUVZŽ